Geslaagde molendagen

MDe Limburgse Molendagen zijn bij Molenstichting Weerterland succesvol verlopen. Het weer liet op zaterdag een heel ander gezicht (veel regen) zien dan zondags. Maar zelfs op zaterdag kwamen op de molen in Keent nog een vijftigtal belangstellenden kijken. Zondags was het op alle vier molens druk.

Met ruim 150 bezoekers in Keent, 100 bezoekers op De Nijverheid in Stramproy en ruim 75 belangstellenden in Tungelroy hadden de molenaars en gastheren niet over aanloop te klagen. Zelfs de Sint Jansmolen die normaal altijd al wat lagere bezoekersaantallen scoort (dit vooral vanwege de hoge buitentrap die veel mensen ervan weerhoudt de molen binnen te bekijken) noteerde toch nog zo’n 50 bezoekers.

Veel bezoekers op de molens

Naast alle bezoekers, waarvan er opvallend veel vertelden de molen(s) voor het eerst te komen bekijken, mochten we ook een aantal nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Zij gaan binnenkort op de molens als gastheer van start of zullen zich in andere functies, zoals bestuurslid, voor het behoud van de Weerter molens gaan inzetten en verdienstelijk  maken. Tijdens de molendagen voerde Molenstichting Weerterland speciaal de campagne Vind je Draai op de Molens. Die campagne was juist gericht op het vinden van nieuwe vrijwilligers voor de molens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.