De vlag uit op de molen

Feest bij de molens en bij Molenstichting Weerterland. Uit de molen van Tungelroy wappert de vlag. En aan de vlaggenmast bungelt een dikke stapel lesboeken. De Sint Annamolen van Tungelroy heeft, naast Thei Nijs, een nieuwe vrijwillige molenaar. Jan Moonen is dinsdag in het Belgische Hamont op de Napoleonsmolen voor het molenaarsexamen van de Vereniging De Hollandsche Molen geslaagd. Jan wordt, met Thei Nijs, de vaste molenaar op de molen in Tungelroy.

 

Voor Molenstichting Weerterland was er nog meer aanleiding om uiterst tevreden te zijn. Want naast Jan is dinsdag ook Lucas Kusters in Hamont voor het molenaarsexamen geslaagd. En woensdagmorgen leverde Bert Rietjens een soortgelijke prestatie af tijdens zijn examen dat werd afgenomen op de Sint Antoniusmolen in het Brabante Eerde bij Veghel. Lucas wordt molenaar op de Sint Jansmolen in Stramproy. Bert gaat zich, naast het draaien, als molenaar verder specialiseren en zich richten op het daadwerkelijk malen en op het opleiden van aankomend vrijwillige molenaars, molengastvrouwen/gastheren en molenvrijwilligers.

Een speciaal compliment past in dit verband aan het adres van instructeur Jac Nijs van de molen De Nijverheid in Stramproy. Jac heeft de afgelopen jaren Jan, Lucas en Bert op hun molenaarsexamen voorbereid en heeft hen de vele kneepjes van het molenaarsambacht bijgebracht.

Heeft u zelf belangstelling in een leuke molenhobby? Of wilt u eens wat meer weten over de vele mogelijkheden die Molenstichting Weerterland biedt aan mensen om molenvrijwilliger te worden. Kom dan 6 of 7 oktober naar een van onze molens in Stramproy, Tungelroy of Keent. De molenaars en molengastheren zullen u graag vertellen hoe zij hun Draai op de Molens vonden. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.