Camera’s in twee molens door Greep naar de Hoorn

Sedert de restauratie van de vier door de Molenstichting Weerterland beheerde molens, stond er voor twee van onze beltmolens nog een wens op het verlanglijstje. Na de Sint Annamolen van Keent wil de Molenstichting graag ook camera’s plaatsen in de Sint Annamolen van Tungelroy en molen De Nijverheid in Stramproy. Bedrijvencompetitie Greep naar de Hoorn maakt het nu voor de molenstichting mogelijk de systemen ook in de molens van Tungelroy en Stramproy te monteren.

De camera’s en beeldschermen zijn bedoeld om mensen die bv in een rolstoel zitten toch met de molens kennis te laten maken. Zij kunnen aan de hand van de beelden van de camera’s nu een goede indruk krijgen van de verschillende molenzolders. En ze kunnen familieleden of kennissen die de molen bezoeken nu makkelijk via het scherm volgen. Op die manier maken we de molens voor andersvaliden visueel toegankelijk. Het idee voor dit systeem ontstond tijdens de bouw van de aangepaste toiletten in de molens.

De ervaringen met dit systeem, dat sedert dit voorjaar al op de Annamolen in Keent werkt, zijn erg positief. Ook tijdens de Open Monumentendagen, begin september, bleek weer eens dat mensen die de smalle en steile trappen in de molen niet kunnen of durven te beklimmen, nu toch een goede indruk van het molenbezoek krijgen. En dat zijn niet alleen mensen die van een rolstoel gebruik moeten maken maar bv ook senioren, mensen die hoogtevrees hebben of bv ouders met heel jonge kinderen. Kortom een voorziening die molens voor meer mensen toegankelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.