Groene omgeving of toch wat teveel rimboe

Sedert 2012 zorgt Molenstichting Weerterland zelf voor het beheer van de molenbelten. Vroeger werd dit groenonderhoud in opdracht van de gemeente Weert uitgevoerd. Nu moeten we dit zelf uitvoeren en zorgen we er dus voor dat onze molenbergen regelmatig gemaaid worden en dat ook de directe omgeving van de molens er verzorgd bijligt. Ga maar eens kijken bij de Annamolen van Keent.

De gemeente Weert zorgt voor het op orde houden van de iets ruimere omgeving rond de molens. In eigen beheer of aan derden uitbesteedt. Dat dit momenteel echter niet overal even intensief wordt gedaan, moeten we helaas constateren in Stramproy bij de Sint Jansmolen en ook op Keent tegenover de Annamolen.

Bijna manshoog groen rondom de Sint Jansmolen

De molenbelten zelf liggen er netjes bij. Maar de strook rondom het molenmagazijn naast de Sint Jans in Stramproy, die door of in opdracht van de gemeente beheerd wordt, lijkt momenteel echt meer op een rimboe. En in Keent groeien wilde planten ook manshoog uit wat ooit een afwateringssloot was.
Jammer, maar wel begrijpelijk, is dat de molenstichting hierop door passanten en buurtbewoners wordt aangesproken. Wij kunnen dit echter, helaas, ook niet veranderen. Het enige wat we kunnen doen is bij de gemeente Weert aankloppen met de vraag ‘het groen wat intensiever op orde te houden.’ Of dat dan ook daadwerkelijk wordt gedaan, is en blijft afwachten. Maar duidelijk moge zijn dat ook wij niet echt met de huidige praktijk gelukkig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.