Bouwproject op twee van onze molens

We hebben de afronding van de restauratie van de vier molens nog maar net uitgebreid gevierd of de Molenstichting Weerterland staat alweer voor een groot bouwproject. Een van onze nog resterende grote wensen, aanleg van een toilet- en keukenvoorziening in de Annamolen van Tungelroy en bij molen De Nijverheid in Stramproy is nu ook aanstaande.

We wisten dat de aanleg van toiletten in de twee molens in Tungelroy en Stramproy nog in de planning zat. Van de gemeente Weert hadden we het signaal al ontvangen dat het begin van dit karwei voor week 33 in de planning stond. Vandaag, vlak voor het begin van de reguliere bouwvakvakantie, heeft de aannemer zich nu ook gemeld.

Woensdagmiddag wordt bij de Sint Annamolen in Tungerloy bekeken hoe deze klus aangepakt gaat worden en donderdagmorgen staat dit voor molen De Nijverheid in Stramproy gepland. Duidelijk is al dat voor de bouw van de toiletten een deel van de molenberg bij beide molens afgegraven moet worden. Bovendien moet bij de Nijverheid de trap naar de meelzolder verplaatst worden. Al met al in beide molens een behoorlijk grote ingreep die toch wel enkele weken zal vergen.

Naar het zich laat aanzien beginnen de werkzaamheden nog in augustus. Of er begonnen wordt op De Nijverheid of op de Annamolen in Tungerloy hangt even van de planning van de activiteiten op beide molens af. Hiervoor zal ook overleg met de molenaars worden gevoerd. In verband met de bouwwerkzaamheden zullen een of beide molens in ieder geval niet tijdens de Open Monumentendagen begin september geopend kunnen zijn. Doelstelling is wel dat de hele klus hoe dan ook tijdens de Limburgse Molendagen op 1 en 2 oktober afgerond zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.