Zilveren molenwiek voor Joke Jongeling

Molenstichting Weerterland eert jaarlijks iemand in het Weerterland met veel verdiensten voor de molens met een Zilveren Molenwiek. De zilveren draagspeld, ontworpen door edelsmid Diana van der Linden, is voor 2012 toegekend en uitgereikt aan Joke Jongeling.

 

Joke Jongeling ontvangt de Zilveren Molenwiek

Eerder werd deze blijk van waardering van de Molenstichting Weerterland voor inzet voor en betrokkenheid bij het behoud van de Weerter molens al toegekend aan Frits Weerts.

Joke Jongeling is ambtenaar bij de gemeente Weert en verantwoordelijk voor de Weerter monumenten. In die hoedanigheid is zij nauw bij de Weerter molens betrokken. Zo stuurde ze samen met het college John Ubachs tussen 2008 en 2011 de omvangrijke en complexe restauratie van de vier door de molenstichting beheerde windmolens in Weert-Keent, Tungelroy en Stramproy aan. Maar ook na afronding van deze restauratie geeft ze er steeds blijk van dat de molens haar na aan het hart liggen.

De Zilveren Molenwiek werd door voorzitter Vincent van den Berg van Molenstichting Weerterland uitgereikt aan het begin van de jaarlijkse Sint Victorviering van Molenstichting Weerterland bij molen De Nijverheid in Stramproy. Daarbij werd ook het 2e sonnet dat de Weerter auteur Paul Sterk voor een van de Weerter molens schreef, Icoon van IJver, opgedragen aan de molenaarsfamilie Nijs, voorgedragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.