Speciaal bezoek op Annamolen Keent

De molenaars en vrijwilligers van de Sint Annamolen van Keent kregen zaterdagmiddag een groep buren uit de wijk Keent op visite. Deelnemers aan het activiteitencentrum Serviliusstraat van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg kwamen bij de molen op bezoek. Het werden enkele gezellige uurtjes.

Een picknick bij de molen van Keent

Het bezoek aan de Annamolen begon, heerlijk in de zon, met een gezamenlijke picknick op het pleintje tegenover de molen en met uitzicht op de rustig hun rondjes draaiende wieken van de Annamolen. Voor de gelegenheid hadden onze vrijwilligers het driehoekje met een aantal tafels en banken aangekleed.

Na de gezellige en zonnige picknick begon de echte kennismaking met de molen. Eerst door het bekijken van twee films waarin de werking van de molens en van een korenmolen werd uitgelegd. En daarna was het de beurt aan Gerie en Nuël, de beide molenaars van de Annamolen, om de bezoekers op de molen rond te leiden en antwoord te geven op de vele vragen die onze gasten stelden. Ook molengids Pierre liet onze gasten veel interessante plekjes in en rond de molen uitgebreid zien. En voor die gasten die, bijvoorbeeld omdat ze in een rolstoel zitten, niet overal in de molen konden gaan kijken, waren er beneden de beelden op het tv-scherm. Zodat ze toch overal mee konden kijken en bij konden zijn. Onze visite liet bij het afscheid al weten volgens jaar weer graag een middag op de molen op bezoek te komen. Wat Molenstichting Weerterland betreft is dat een afspraak die staat!

Door met de vingers te voelen werd het logo van de molenstichting bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.