Molen Lucifers: wie heeft de hele collectie?

Tussen 1964 en 1993 bracht de Vereenigde Hollandsche Lucifer Fabrieken in Eindhoven de Molen Lucifers op de markt. Met op de luciferdoosjes afbeeldingen van Nederlandse windmolens. Alles bijeen zijn er 350 verschillende doosjes uitgebracht. Ook enkele Weerter molens en molens uit het Weerterland, zij het relatief weinig, hebben het tot model voor de Molen lucifers gebracht.

Opmerkelijk is dat de Annamolen van Keent zonder de typerende witte bepleistering is te zien. Molens uit Nederweert ontbreken in de collectie. Wel zijn er ook twee doosjes bekend met afbeeldingen van twee molens in Budel en van de Auroramolen in Baexem bestaan twee verschillende versies.

Wie heeft de hele collectie van 350 Molenlucifer afbeeldingen? We zouden de hele verzameling graag eens in een van onze molens exposeren. Laat het ons weten. info@molensinweert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.