Een beetje een kaal pleintje.

De driehoek tegenover de Sint Annamolen aan de Keenterstraat is door de gemeente Weert ‘heringericht.’ De diepe sporen van parkerende vrachtauto’s zijn wat dichtgegooid en weggewerkt. En er is gras ingezaaid. En dat was het dan. 

Het grasdriehoekje, een fantasieloze inrichting tegenover de monumentale molen.

Molenstichting Weerterland had om een meer uitnodigende inrichting van de driehoek gevraagd. We hebben zelfs een plannetje op papier gezet voor de gemeente. Midden op de driehoek een verharding met natuursteen in de vorm van het grondprofiel van de molen en rond dit profiel een of twee zitbanken, een picknicktafel. Rond het pleintje zelf zagen we het liefst een laagblijvende groene haag om te voorkomen dat het pleintje alleen autoblik aantrekt. Twee beklinkerde parkeerplaatsen voor de molenaars en een toeristisch informatiebord moest het geheel completeren. Warm Welkom in Weert, dat moest het pleintje uitstralen.

Molenstichting Weerterland en onze vrijwilligers van de Molenstichting wilden zelf ook actief meehelpen bij de uitvoering van dit plan.
Maar met het ingezaaide gras moeten we het, helaas, doen. Waarom onze ideeën niet zijn uitgevoerd weten we niet. We hebben er regelmatig naar geïnformeerd maar hebben taal noch teken meer uit het stadhuis vernomen.

Wij vinden dit erg jammer en gaan nu op zoek naar een andere manier om het driehoekje alsnog een vriendelijke, gastvrije en bij de monumentale molen passende uitstraling te geven. Een van de mooiste en meest gefotografeerde plekjes langs zo’n drukke toegangsweg naar de Weerter binnenstad verdient gewoon beter.
Veel beter, dan wat er nu mee gedaan is.
U hoort hier meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.