GEZOCHT: ENTHOUSIASTE MOLENVERTELLERS

Op een molen is altijd wat te doen.  De molenaars zijn er altijd druk bezig met het regelmatige onderhoud van hun monumentale molen. Of, wat ze het liefst doen, ze draaien en malen. En er komen, als de molen open is, altijd mensen over de vloer die gezellig eens de molen van binnen willen bekijken. Verveling is een onbekend begrip op een molen.

Schoolklassen, vriendengroepen of toeristen. Veel mensen willen meer over de molens weten.

Om al onze (toevallige) molenbezoekers zo goed mogelijk te ontvangen, zoekt Molenstichting Weerterland enthousiaste molenvertellers. Mensen die als onze gastvrouwen en gastheren bezoekers in de molen willen ontvangen en door de molen willen rondleiden. Molenambassadeurs die weten hoe ze hun liefde voor de molens kunnen overdragen op onze gasten. 


Het bezoek van een schoolklas, familie of vriendenclub. De toeristen en dagjesmensen die het Weerterland verkennen. Een groepje fietsers dat voor een bezichtiging van de molen afstapt, de wandelaars die bij de molen binnenwippen ‘omdat ze zagen dat de poort openstond.’ De bezoekers van de molens vormen een gevarieerd gezelschap. Maar allemaal willen ze “iets” van dat monument zien. Ze zijn geinteresseerd in de geschiedenis van de molen en willen het Verhaal rond de Molen ontdekken.
Wie het leuk vindt om met heel veel verschillende mensen, van jong tot oud en uit heel verschillende landen, in contact te komen zal zich als molenvrijwilliger en als molenverteller dus nooit vervelen. En wie graag vertelt over techniek, geschiedenis, over weer of over monumenten is ook onze ideale molenambassadeur. En misschien vindt u het wel gewoon leuk om mensen door de molens rond te leiden en de molen te laten zien. Gewoon omdat u trots bent op onze molens. Want dat zijn wij ook.

Molenambassadeurs vertellen met plezier het Verhaal rond de Molen

Zegt u: “dat is nu nog eens leuk vrijwilligerswerk voor mij”, dan moet u beslist eens met Molenstichting Weerterland contact opnemen. Wij zoeken de komende tijd voor onze 4 molens minstens 8 tot 12 molenambassadeurs. Gastheren en gastvrouwen, enthousiaste Molenvertellers.

Als Molenstichting Weerterland zorgen wij er voor dat u een goede basis van ons krijgt. Daarvoor hebben wij een ‘opleiding’ van enkele weken. Zodat u naderhand het nodige weet over onze molens, de techniek (zonder het al te moeilijk te maken) van de molens en over weer en wind, draaien en malen en de geschiedenis, anekdotes en de Verhalen rond de Molen. 

Heeft u belangstelling of wilt u hierover meer weten? Neem dan met ons contact op. Dat kan door even te bellen (06-11134446) een mailtje te sturen info@molensinweert.nl  of loop gewoon  eens binnen bij een van onze molens in Keent, Tungelroy en Stramproy. Wij zullen u graag ontvangen en verwelkomen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.