Peiling Weert de Gekste over molenbezoek

De populaire Weerter nieuwssite Weert de Gekste (www.weertdegekste.nl) houdt wekelijks een peiling onder de lezers over een actueel of algemeen onderwerp. Zelfs het baardje van de burgemeester was al eens onderwerp van een online onderzoek. En vorig jaar peilde Weert de Gekste onder de lezers of verkoop van de gemeentelijke molens een goed bezuinigingsvoorstel was. Nu wilde Weert de Gekste van de site-bezoekers weten of men al ooit een Weerter molen bezichtigd heeft.

Uitslag peiling op Weert de Gekste

De uitslag was zeker voor het bestuur van de Molenstichting Weerterland interessant. Zonder meer blij zijn wij met het aantal mensen dat de afgelopen dagen het thema voldoende interessant vond om te reageren. Liefst 1.103 mensen gaven antwoord. Daarvan vulde de helft in al ooit een Weerter molen bezichtigd te hebben. Vijf procent van de deelnemers aan de peiling zegt nog nooit een molen bezocht te hebben maar dat wel van plan te zijn.

Dat betekent dat 45 % van de mensen nog nooit een molen van binnen heeft bekeken. En dat er voor deze groep mensen op dit moment ook weinig aanleiding is om wel eens bij een molen naar binnen te lopen.

Voor het bestuur van de Molenstichting is deze groep natuurlijk vooral belangrijk. Waarom hebben deze mensen geen interesse in de molens? Dat is een vraag die we ons moeten stellen. Zijn onze molens te oninteressant, bieden we te weinig ‘event’ en ‘fun’ of is het misschien gewoon onbekendheid met onze molens als interessante monumenten. Zekers is in ieder geval: Molens Leven ! Ook in Weert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.