Annamolen binnenkort visueel toegankelijk

De eerste belangrijke stap naar een betere toegankelijkheid van de Sint Annamolen van Keent is gezet. Binnenkort kan iedereen in een rolstoel maar ook mensen die slecht ter been zijn, hoogtevrees hebben of die problemen hebben met het beklimmen van de steile molentrappen, de molen toch prima bezichtigen. In de molen komen camera’s te hangen en op de begane grond kan iedereen straks de molenzolders op een beeldscherm live bekijen.

Bepalen waar de camera's komen te hangen.

In de molen is inmiddels bepaald wat de beste plekken per zolder zijn om de camera’s op te hangen zodat optimaal te volgen is wat de molenaar allemaal in de molen aan werkzaamheden uitvoert. Ook is grondig bekeken hoe de leidingen voor de energievoorziening en de doorgifte van de beelden gelegd kunnen worden. Het scherm voor het volgen van de rondleiding komt onder in de molen te hangen. Daarop zijn alle camerabeelden te zien maar er kan ook overgeschakeld worden naar de beelden van één camera. Van de opnames worden géén beelden opgeslagen.

Het plaatsen van het systeem is mogelijk geworden door een gift van de Sponsorwinkel Weert. De vrijwilligers van de Sponsorwinkel Weert zullen, zodra het systeem operationeel is, worden uitgenodigd om zelf ook alles in de molen te komen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.