Waar zit de motor van de molen?

De kinderen van de groepen 1 en 2 van jenaplanschool De Duizendpoot, onderdeel van de nieuwe brede school in Stramproy, hielden zich in maart intensief met het weer bezig. Ze maakten kennis met wolken, regen en wind. Hoogtepunt van het schoolproject over het weer was een bezoekje aan molen De Nijverheid in Stramproy. “Waar zit de motor van de molen?” wilden de kinderen van de molenaars weten.

Een bezoek aan de molen De Nijverheid door de schoolkinderen van de jenaplanbasisschool De Duizendpoot

De molen, het weer en de wind. Daar draaide letterlijk en figuurlijk alles om tijdens het bezoek van de Stramprooier schoolkinderen eind maart aan molen De Nijverheid. En de leergierige kinderen hadden veel vragen voor de molenaars. ,,Kan een molen zonder wind draaien? Hoe kan de molenaar de molen stoppen? Waarom liggen er ‘bruine en zwarte doeken’ op de molenarmen? Mag de molen ook draaien als er mist is?” en natuurlijk: ,,Kijkt de molenaar ook wel eens op buienradar? En Waar zit de motor van de molen?” Molen de Nijverheid ligt bijna in de achtertuin van de jenaplanschool in Stramproy. Veel kinderen komen, op weg naar school of naar huis, dagelijks langs de molen en zien dan hoe de molenwieken draaien.

Daarom werkten de vrijwillige molenaars van Molenstichting Weerterland ook enthousiast mee aan de vraag van de schooljuffen om de projectweek met een molenbezoekje af te sluiten. Als aandenken aan het molenbezoek kregen alle kinderen ook nog een leuke molenkleurplaat mee waarmee ze zaterdag tijdens Nationale Molendag een prijs kunnen winnen voor de mooiste kleurplaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.