Eerste dag NLDoet geslaagd

Voor het eerst deed Molenstichting Weerterland met twee molens mee aan NLDoet. NLDoet is een vrijwilligers-actiedag georganiseerd door het Oranje Fonds. Zowel bij molen De Nijverheid in Stramproy als bij de Sint-Annamolen van Keent stond er een flinke klus op de vrijwilligers te wachten. Delen van de twee molens moesten hoognodig weer eens gewit worden.

Leden van Con Amore in actie op de Sint-Annamolen

Klussen en verven dat was het motto vrijdag op de twee molens. In Stramproy moest de onderbouw van de molen met de entreeboog en de keuken bij de molen een grondige witbeurt krijgen. In de Sint Annamolen van Keent waren het de meelzolder en de steenzolder die hoognodig weer eens gewit moesten worden.

Aan het werk als klusser in De Nijverheid in Stramproy.

Na de grootschalige restauraties de afgelopen jaren van beide molens, zijn er altijd klussen die niet in het restauratieprogramma horen. Zoals het weer eens stevig witten van het stucwerk binnen in de molens. Een karwei waar de molenaars niet zo makkelijk toe komen omdat er nu eenmaal ook heel veel ander onderhoudswerk, vooral aan het molenwerk, moet gebeuren. Dat krijgt altijd voorrang.

Een landelijke vrijwilligers actiedag als NLDoet, waarbij vrijwilligers zich een of twee dagen voor maatschappelijke organisaties als de molenstichting inzetten, is dan ideaal om dat soort klussen op te pakken. Molenstichting Weerterland is erg blij met de hulp van deze vrijwilligers.

Een speciale vermelding verdienen hier de leden van koor Con Amore uit Weert die met een groep heren vrijdag samen op de Annamolen in de weer was. Ze beloofden bovendien later dit jaar als koor een concert in de molen te geven. Koren op onze molen dus. U hoort hier binnenkort meer over.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.