Steun voor cameraproject Molenstichting

Molenstichting Weerterland werkt aan een plan om in onze drie beltmolens een camerasysteem aan te brengen.Hierdoor kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of die van een rolstoel gebruik moeten maken een rondleiding in de molen meemaken. Zij volgen de molenaar dan via een beeldscherm tijdens de rondleiding van zolder naar zolder. Dit project heeft zaterdag een belangrijk zetje in de rug gekregen dank zij een grote bijdrage van de Sponsorwinkel Weert. De Sponsorwinkel Weert steunde het project met 2.000 euro.

Een grote steun in de rug voor het cameraproject van de Molenstichting Weerterland

Het idee om door het plaatsen van camera’s op iedere zolder in de molen een molen voor anders validen en mensen die slechter ter been zijn of bv hoogtevrees hebben toch visueel toegankelijk te maken is ontwikkeld samen met Peter van Akkerveken van het Gehandicapten Platform Weert. Het plan ontstond tijdens de bouw van de aangepaste toiletten in de molens van Keent, Tungelroy en De Nijverheid in Stramproy. Het is dan ook de bedoeling om uiteindelijk in ieder van deze drie beltmolens een camerasysteem te installeren. De eerste camera’s komen in de Sint Annamolen van Keent te hangen.

Naast het voor grotere groepen toegankelijk maken van de molens heeft het systeem nog een tweede effect. Door de camera’s wordt het ook mogelijk voor anders validen om als vrijwilliger actief in de molens te worden. ,,Wij kunnen tijdens een rondleiding beneden aan de hand van de beelden mensen uitleggen wat ze zien terwijl andere bezoekers de rondleiding van de molenaar of gastheer meemaken. Zo kunnen anders validen ook actief hun aandeel aan het vrijwilligerswerk leveren”, legt Peter van Akkerveken uit.

Bedoeling is dat de camera’s dit voorjaar worden geplaatst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.