Kerstster op molen De Nijverheid

Kerststerren sieren de molenwieken

Woensdag 21 december is de allerlaatste molenwoensdagmiddag van 2011. Deze woensdagmiddag op molen De Nijverheid aan de Veldstraat in Stramproy, speciaal bedoeld om schoolkinderen eens met de molens kennis te laten maken, wordt een heel speciale molenwoensdagmiddag.

Molenaar Jac Nijs en de vrijwillige molenaars in opleiding Bert Rietjens en Jan Moonen nodigen zo vlak voor het kerstfeest alle schoolkinderen, maar ook de ouders of opa’s en oma’s, uit om samen mee te komen helpen de mooi verlichte kerstster aan een van de wieken van molen De Nijverheid te komen monteren. De molenaars hopen dat veel kinderen uit Stramproy hierbij komen meehelpen. Tot na de jaarwisseling zal de verlichte kerststern boven in de top van de molenwiek ‘s avonds al van verre zichtbaar zijn en aangeven waar de molen De Nijverheid staat. Molenstichting Weerterland wil van het plaatsen van de kerstster op de molens een jaarlijks terugkerende traditie maken.

Het gebruik om molens in de laatste dagen van een jaar met een feestelijk verlichte kerstster op te tuigen, bestaat al lang. Molenaars dragen op die manier actief een steentje bij aan een sfeervolle jaarafronding. Molenstichting Weerterland heeft er dit jaar voor gezorgd dat de kerstster van de molen De Nijverheid, maar ook de kerstster van de Sint Annamolen van Keent, grondig werden opgeknapt en van nieuwe LED  verlichting voorzien. Volgend jaar is het de bedoeling dat dan ook de Sint Annamolen in Tungelroy en de Sint Jansmolen in Stramproy met een feestelijke kerstster bekroond worden.

De laatste molenwoensdagmiddag van 2011 begint op woensdag 21 december om 13.30 uur op molen De Nijverheid. De kerstster zal omstreeks 15 uur geplaatst en voor het eerst dit jaar ontstoken worden en daarna iedere avond branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.