Twee nieuwe molenaars

Molenstichting Weerterland heeft vrijdagavond 18 november voor het eerst sedert 1986 twee nieuwe vrijwillige molenaars mogen verwelkomen. Na een opleiding tot vrijwillige molenaar van ruim twee jaar bij instructeur Jac Nijs in Stramproy zijn Nuël van den Hurck en Geert Hannen geslaagd voor het examen vrijwillige molenaar. Beiden gaan draaien en malen op molens van de Molenstichting Weerterland.

Nuel van den Hurck (achter) en Geert Hannen (midden) tekenden de overeenkomst met de Molenstichting
Nuël van den Hurck wordt vaste molenaar naast molenaar Gerie Fijen op molen Sint Anna in Keent. Geert Hannen wordt molenaar naast Jac Nijs op De Nijverheid in Stramproy. Ook zullen beide molenaars op de Sint Annamolen in Tungelroy draaien en malen. Volgend jaar hoopt Molenstichting  Weerterland wederom drie nieuwe vrijwillige molenaars te kunnen verwelkomen. Daarnaast zijn nog eens negen molenaars momenteel ook met de opleiding bezig en zullen eveneens de komende jaren instromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.