Laatste bomen bij Annamolen verplaatst

Deze week zijn de twee laatste lindenbomen op de groene driekhoek tegenover de Sint Annamolen aan de Keenterstraat verplaatst. Deze verplaatsing maakte deel uit van de afspraken die met de gemeente Weert gemaakt waren over de verbetering van de biotoop voor de Sint Annamolen.

De verbetering van de biotoop van de Sint Annamolen heeft direct tot gevolg dat de windvang voor de molen vanuit het Zuiden en ZuidWesten aanzienlijk is verbeterd. Dat was ook nodig want de laatste decennia was de onbelemmerde windvang van deze molen danig verstoord.

Wat nu nog wacht, is een herinrichting van de groen driehoek tegenover de molen, Molenstichting Weerterland heeft daarvoor een idee bij de gemeente Weert aangedragen.

De groenstrook moet een functe als rustplek voor fietsers en wandelaars krijgen. Dat kan door midden op het plein een aantal zitbanken en een picknicktafel te plaatsen. Een deel van het terrein moet daarvoor beklinkerd worden. Ook vraagt de molenstichting dat er een aantal klemmen komen om fietsen te kunnen stallen alsmede twee parkeerplaatsen voor de molenaars van de molen langs de Keenterstraat.

Om te voorkomen dat het hele pleintje als parkeerterrein wordt gebruikt oppert de molenstichting om de randen van het pleintje met een laagblijvende haagbeplanting aan te planten. Ook de ingang naar de molen moet opnieuw bestraat worden en er dient een betere afwatering te komen. Die moet in de toekomst voorkomen dat de molen bij zware regenbuien steeds blank komt te staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.