Twee nieuwe molenaars bij Weerterland

Voor het eerst sedert 1998 kan de Weerter molenwereld twee nieuwe, jeugdige, molenaars verwelkomen. Na een gedegen opleiding bij instructeur-molenaar Jac Nijs uit Stramproy zijn de molenaars in opleiding Geert Hannen en Nuël van den Hurck geslaagd voor hun landelijke molenaarsexamen. Beiden mogen zich voortaan gilde-molenaars noemen.

Nuël van den Hurck

Geert Hannen gaat binnenkort als molenaar draaien op de molen De Nijverheid in Stramproy naast Jac Nijs.
Nuël van den Hurck wordt naast Gerie Fijen de vaste molenaar op de Sint-Annamolen van Keent.
Beide molens worden beheerd door de Molenstichting Weerterland en zijn recent ingrijpend gerestaueerd.

Geert Hannen

De komst van twee nieuwe vrijwillige molenaars vormt het eerste tastbare resultaat van het streven van Molenstichting Weerterland om het aantal gediplomeerde vrijwillige molenaars in Weert aanzienlijk te vergroten. Naast de beide nieuwe molenaars hoopt de Weerter molenstichting komend jaar nog drie molenaars aan het bestand toe te kunnen voegen. Daarnaast zijn een tiental vrijwilligers in de loop van 2010 en 2011 ook aan de opleiding tot vrijwillig molenaar begonnen.

Voorzitter Vincent van den Berg van de Molenstichting Weerterland hoopt dat over enkele jaren ‘iedere dag van de week wel ergens een van de door de molenstichting Weerterland beheerde molens zal draaien’. Met de uitbreiding van het aantal molenaars met de twee nieuwe molenaars is er in ieder geval al sprake van een merkbare verbreding van het aantal molenaars dat op de molens van Keent, Tungerloy en Stramproy actief kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.