Bouw van toilet en keukentje Nijverheid

Bij molen De Nijverheid aan de Veldstraat in Stramproy lopen bouwvakkers af en aan.  Bij de molen wortdt een aangepaste toiletvoorziening en een keukentje gebouwd. Dit is de laatste klus die nog, als onderdeel van de grote restauratie van deze windmolen tussen 2009 en 2011, uitgevoerd moest worden.

Het plaatsen van de bekisting voor het storten van de buitenwanden

Omdat er in de bestaande molen onvoldoende ruimte was om deze voorzieningen te kunnen realiseren, wordt in de molenberg een extra ruimte gebouwd. Daarvoor is ongeveer 1/3 van de molenberg tijdelijk afgegraven. Bedoeling is dat de wanden van deze nieuwe ruimte voor het eind van de maand gestort worden.

Vanwege deze activiteiten kan De Nijverheid momenteel niet kruien en daardoor ook niet draaien. Dat betekent dat de molen tijdens de Limburgse Molendag komende zondag, 2 oktober, besloten blijft.

De activiteiten van de Molenstichting Weerterland vanwege Limburgse Molendag worden daarom geconcentreerd op de Sint Annamolen in Tungelroy. Bovendien zijn zondag van 11 tot 17 uur ook de Sint Annamolen van Keent en de Sint Jansmolen in Stramproy geopend. De molenaars geven er uitleg over het vak van vrijwillige molenaar en leiden bezoekers op de molens rond.

Bij de Sint Annamolen in Tungelroy wordt bovendien extra aandacht gevraagd voor de vele vormen van vrijwilligerswerk voor het laten draaien en beheren van de molens onder het motto: Zonder Vrijwilligers staan Alle Molens stil. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.