Twee molenclips

Molenstichting Weerterland beheert in Weert 4 windmolens. Deze molen ijn gemeentelijk eigendom. Daarnaast zet de Molenstichting Weerterland zich in voor het beheer, behoud en de promotion van het totale windmolenbestand in Weert en werkt de stichting nauw samen met andere molenorganisaties in de regio. Bovendien vervult de stichting een voortrekkersrol binnen het Molennetwerk Kempen~Broek. Dat doet de stichting als vrijwilligersorganisatie.

Voor het kunnen waarmaken van onze veelzijdige veelomvattende en uitdagende taak zijn we dus afhankelijk van mannen en vrouwen, jong en oud, die als vrijwilliger wat tijd in het beheer, behoud en promotion van de molens willen investeren. Maar we vertellen u geen geheim als we zeggen dat het vinden van vrijwilligers anno 2017 een hele opgave is. Zeg maar gerust, om het maar eens krachtig en modern uit te drukken; ‘a hell of a job’.

Als Molenstichting Weerterland hebben we nu, met financiële steun van het Samenfonds495 en de Gemeente Weert, twee korte promotion videoclips laten produceren door cineast Dion Huiberts van Storyhunter.nl uit Weert.

Deze clips moeten helpen bij het vinden van nieuwe molenvrijwilligers. We hopen dat u de clips de komende tijd regelmatig op sociale media en internet tegenkomt. Daarnaast gaan we ze gebruiken in de molen(s), bij lezingen en tijdens evenementen als Braderie, Cultureel Lint enz.