Onze molenberg Zzzoemmmt….

Splitsen van de bijebvolken

Na de introductiecursus Wij en de Bij die door Imkerij Weerterland in maart op de Sint Annamolen van Keent werd gehouden, stond er eind april voor de deelnemers aan deze cursus een terugkommiddag bij de molen op de agenda.

De deelnemers aan de introductiecursus waren door imker Vincent Sterring Schouten uitgenodigd om te kijken hoe de bijenvolken in de tuin bij de Sint Annamolen werden gesplitst. Een interessante en vooral zeer leerzame middag waarbij de deelnemers aan de cursus nog meer over de facinerende bijen aan de weet zijn gekomen.  

In het weekeinde van 08/09 juli houden Molenstichting Weerterland en Imkerij Weerterland gezamenlijk een Imkerijweekeinde als onderdeel van de Landelijke Open Imkerijdagen met veel informatie over het houden van de bijen en demonstraties van de beide imkers.  

Terugkommiddag Wij en de Bij