Twee molenfilmpjes

Opnames van fimpje over molens

Opnames voor molenfilmpjes

Molenstichting Weerterland heeft twee molenfilmpjes in productie. De opnames voor beide korte films van ieder enkele minuten zijn recent gemaakt door cineast en videograaf Dion Huiberts. De gemeente Weert en het Samenfonds 0495 maakte de productie van beide films financieel mogelijk.

Een van de twee films is bedoeld om het imago van molens op te poetsen. Vooral jongeren denken over molens ‘als oude vergane glorie’. Iets uit vroeger tijden dat nergens meer toe dient. De film Molens Ouwe Meuk? moet juist het tegendeel bewijzen. Molens zijn helemaal van 2017. Molens gaan over gezonde voeging, over duurzaamheid, over windenergie, over toerisme, recreatie en menselijke contacten, over het weer en over techniek. Allemaal thema’s die hoogst actueel zijn. Molens zijn dus helemaal 2017.

De andere film benadrukt nog eens nadrukkelijk hoe belangrijk vrijwilligers voor het beheer en behoud van ons molenerfgoed zijn. Zonder Vrijwilligers staan alle Molens Stil ! luidt dan ook de korte duidelijke boodschap van het 2e filmpje. Beide korte mini-documentaires gaat Molenstichting Weerterland gebruiken op de molens maar ook tijdens lezingen, excursies, molenbezoeken, op beurzen, braderieën en bij bezoeken aan scholen of verenigingen. Ook zullen de films te zien zijn op de bekende Weerter nieuwssites en op de website en facebookpagina’s van de Molenstichting.

Molens leven van vrijwilligers