Weerter molens zoeken molenambassadeurs

Molens zoeken Molenambassadeurs

Onder het motto Molens zoeken Molenambassadeurs start Molenstichting Weerterland direct na de zomervakantieweken een campagne om nieuwe vrijwilligers aan te trekken
Iedereen wordt uitgenodigd om eens met de Weerter molens kennis te komen maken en daarbij te ontdekken hoeveel verschillende mogelijkheden een molen biedt voor een leuke, gevarieerde en vooral ook veel voldoening schenkende (vrije)tijdsbesteding.
,,Molens zitten vol verrassingen. Ze bieden talrijke mogelijkheden voor een leuke, afwisselende hobby of een zinvolle vrijetijdsbesteding. Een molen dat is techniek, weer, voeding, recreatie en toerisme, monumentenbehoud, cultuurhistorie, geschiedenis en onderzoek en aan klussen. Eigenlijk is een molen te veel om allemaal op te noemen. Dus een molen biedt voor iedereen die een leuke hobby of vrijwilligerswerk zoekt, altijd iets. En wij als molenstichting kunnen momenteel veel nieuwe mensen gebruiken. Want zonder vrijwilligers staan de molens immers stil”, constateert waarnemend voorzitter Vincent van den Berg van Molenstichting Weerterland.
De Weerter molenstichting beheert in Weert de beide Sint Annamolens in Keent en Tungelroy en de Sint Jansmolen en molen De Nijverheid in Stramproy. Om deze molens regelmatig te laten draaien, maar ook om de molens in een goede conditie te houden en om de molens voor belangstellend publiek open te stellen, zijn veel mensen nodig. Vrijwillig molenaars, klussers, gastvrouwen en gastheren, organisatoren van activiteiten.
,,Momenteel zitten we, willen we onze doelstelling dat iedere molen minstens één ochtend of middag in de week open is, kunnen waarmaken, te krap in onze mensen”, constateert de waarnemend voorzitter van de Weerter molenstichting. ,,Daarom zoeken we mensen die opgeleid willen worden tot vrijwillig molenaar maar óók mensen die op de molens willen klussen. Mensen die als gastvrouw of gastheer bezoekers op de molens willen ontvangen en rondleiden en mensen die bv historisch onderzoek naar de molens willen doen of gewoon als manusje-van-alles willen meehelpen. Jong of al wat ouder, vrouw of man, Limburger, Fries of Medelander, iedereen is welkom. En allemaal samen vormen we de Ambassadeurs van de Weerter molens.”
Meer over het vrijwilliger worden bij Molenstichting Weerterland kunt u lezen op de website www.molensinweert.com. Op deze website kunt u ook online een aanmeldformulier invullen. En tijdens de Limburgs Molendagen op 1 en 2 oktober staan bij de vier molens van Molenstichting Weerterland alle vrijwilligers centraal in de belangstelling.

Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden? Klik deze link

 dan nu aan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.