Zoektocht naar vrijwilligers

Zonder vrijwilligers staan de molens stil

Molenstichting Weerterland beheert in opdracht van de Weerter gemeenteraad de vier windmolens die eigendom van de gemeente Weert zijn. Als organisatie draait de Molenstichting Weerterland volledig op de inzet van vrijwilligers. Hulp van extra vrijwilligers kan de Molenstichting prima gebruiken.
We zijn op zoek naar mensen die als bestuurslid de stichting willen versterken, naar mensen die als gastvrouw of -heer bezoekers van jong tot oud op onze molens willen ontvangen en rondleiden, naar mensen die als klusser het kleine reguliere onderhoud aan en rondom de molens voor hun rekening willen nemen en naar nieuwe molenaars in opleiding die aan de opleiding tot vrijwillig molenaar willen beginnen.
Vrijwillige molenaars zorgen ervoor dat onze vier molens in Keent, Tungelroy en Stramproy (2) regelmatig draaien en malen. En dat de molens door belangstellenden regelmatig bezocht kunnen worden. Daarnaast zorgt Molenstichting Weerterland er in goede samenwerking met het Gilde van Vrijwillige Molenaars voor dat er nieuwe molenaars opgeleid worden die uiteindelijk ook op onze molens ingezet kunnen worden. Ook de gastvrouwen en gastheren krijgen een opleiding zodat ook zij op een juiste en correcte wijze mensen over de molens kunnen vertellen. Daarbij wordt niet alleen stilgestaan bij de functies en techniek van een molen. Ook is er bij die opleiding aandacht voor de geschiedenis van de vier afzonderlijke molens zodat ook de gastvrouwen en gastheren prima beslagen ten ijs komen.
De vrijwillige molenaars, gastvrouwen en gastheren, klussers en eventuele nieuwe bestuursleden zijn samen met de vrijwillige molenaars allemaal samen belangrijke en onmisbare ambassadeurs voor onze Weerter molens. En samen vormen ze een team dat zich voor het behoud van onze molens inzet.
Wilt u wat meer weten over de Molenstichting Weerterland en over onze inzet voor het behoud van ons kostbare molenerfgoed? Dan kunt u altijd contact opnemen met voorzitter Vincent van den Berg van de Molenstichting Weerterland. Hij is altijd telefonisch bereikbaar onder nummer 06 11134446.
Molenstichting Weerterland zoekt op dit moment.
  • Diverse bestuursleden (secretaris, aspirant voorzitter, organisatoren)
  • Klusjesmannen en -vrouwen voor allerhande kluswerk en onderhoudswerk in teamverband aan en rondom de molens. Kennis van techniek en werken met hout is een pre.
  • Gastvrouwen en -gastheren die de molens openstellen en publiek op de molens kunnen ontvangen en rondleiden ook wanneer er eens geen molenaar beschikbaar is.
  • Vrijwilligers die opgeleid willen worden tot vrijwillig molenaar
  • Mensen die willen meehelpen bij het organiseren van activiteiten en evenementen op de Weerter molens
  • Vrijwilligers die het bestuur willen helpen bij het samenstellen van fiets- auto- en wandelroutes en het organisaeren van activiteiten bij de molens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.