NLDoet op de molens

 

11 maart 2017

11 maart 2017

Molenstichting Weerterland neemt al een reeks van jaren deel aan NLDoet, de landelijke actie van het OranjeFonds waarbij vrijwilligers een of twee dagen vrijwilligersorganisaties komen helpen.

NLDoet is, door de opzet waarbij vrijwilligers andere vrijwilligersorganisaties komen helpen, bij uitstek ook een campagne die er uitstekend aan bijdraagt dat vrijwilligersorganisatie, wat we als Molenstichting Weerterland ook zijn, kortdurende, kleinere projecten kunnen realiseren die normaal blijven liggen.

Bovendien biedt NLDoet je als organisatie ook een mogelijkheid je activiteiten eens wat breder onder de aandacht te brengen en mensen met je organisatie kennis te laten maken. En als vrijwilliger helpen biedt altijd veel voldoening. Dan is het slechts bijzaak dat een of twee dagen klussen en karweien tijdens NLDoet ook nog eens erg gezellig en uitstekend voor de teambulding is.

Voor NLDoet van 2017 hebben we als Molenstichting inmiddels twee projecten aangemeld.

Annamolen Keent

  • Het opschonen van de verwilderde fruitboomgaard aan de Bocholterweg recht tegenover de molen. (snoeien en afvoeren van talrijke en hoog opgeschoten struiken), frezen van stobben, aanleggen van een wandelpad, het terrein prepareren voor het aanplanten een aantal hoogstam fruitbomen en het nemen van maatregelen om de biotoop van de molen aan de Keenterstraat te verbeteren.Vastleggen in volledig scherm 28-10-2015 123402.bmp

Aanmelden voor deze klus bij de Annamolen


De Nijverheid, Stramproy

  • Het opnieuw witten en schilderen van het stucwerk van de invaart, kazemat, keukentje en van het zithoekje buiten in de originele kleuren wit/geel/ossenrood.

NLDoet in 2012 op Nijverheid. Toen ook schilderbeurt

Aanmelden voor de klus bij De Nijverheid


Sint Annamolen, Tungelroy

  • Het opknappen, behandelen en schilderen van de invaart tot de molen en het behandelen en schilderen van de muren van de meelzolder.

  

Aanmelden voor de klus op de Sint Annamolen van Tungelroy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.