Ankie Post Braam ontvangt Zilveren Molenwiek

Ankie Post Braam

De Zilveren Molenwiek 2017 is door Molenstichting Weerterland toegekend aan mevrouw Ankie Post Braam. De Zilveren Molenwiek is een onderscheiding die Molenstichting Weerterland één keer per jaar toekent aan een persoon of organisatie met grote verdiensten voor het behoud van de molens van Weert. De zilveren draagspeld is ontworpen en gemaakt door Goudsmid Atelier Diana van der Linden uit Weert. 

Mevrouw Post is al jaren als vrijwilligster actief voor de molen als molengids van de Weerter molenstichting. Als gids is zijn iedere woensdagmiddag maar vaak ook op zaterdagen of zondagen op een van de Weerter molens te vinden. Ze leidt bezoekers van de molens met veel deskundigheid, betrokkenheid en vooral ook veel enthousiasme rond. Jeugdige bezoekers kunnen daarbij rekenen op extra aandacht van Ankie Post-Braam. Bovendien is zij de enige vrouw binnen de mannenwereld van de molenstichting maar ook als vrouw staat zijn meer dan uitstekend haar mannetje. Ook de bijenvolkeren bij de Annamolen van Keent kunnen zich voortdurend in de belangstelling van Ankie Post-Braam verheugen.

De Zilveren Molenwiek werd sedert 2010 eerder toegekend aan Frits Weerts, Mevrouw Joke Jongeling, Jo Beliën, Pierre Beenders en vorig jaar Wiel Verheijen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.