Avonddraaien op Sint Annamolen van Keent

Avonddraaien op Annamolen Keent in Weert

Avonddraaien op Annamolen Keent in Weert

Een sfeervol verlichte en in het avondlijke donker draaiende Sint Annamolen met in de molen de hele avond kaarslicht rondleidingen. Iedereen kan in de molen de geur van versgebakken wafels en warme Glühwein opsnuiven. Maar ook warme chocolademelk, muziek passend bij deze vooravond van kerst, een heuse Kerstman, brandende vuurkorven en vooral veel gezelligheid horen bij deze inmiddels tot een traditie uitgegroeide molenavond.

Ook de Kerstman is present bij de Sint Annamolen

Ook de Kerstman is present bij de Sint Annamolen

Het avonddraaien op de monumentale Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert staat weer op het programma. Dit jaar alweer voor de 5e keer. Daarom maken de vrijwilligers van Molenstichting Weerterland van dit avonddraaien een extra feestelijke en sfeervolle editie. Een avond vooral ook bedoeld voor gezinnen met kinderen.

Bakker Jo Roelofsen bakt wafels en koekjes met de kinderen

Bakker Jo Roelofsen bakt wafels en koekjes met de kinderen

Speciaal voor deze gelegenheid mogen kinderen met de Kerstman op de foto. Maar ook meehelpen met bakker Jo Roelofsen en Marij Roelofsen behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk zijn de overheerlijke, net vers gebakken, warme wafels een genot om van te snoepen bij een beker warme chocolademelk.  

Aan het begin van de avond is het hoogste tijd om de kerstverlichting van de kerstboom bij de molen te ontsteken en ook de grote kerstster die tijdens de kerstdagen in de top van de molenwiek zal stralen, ligt weer te wachten. En ook dit jaar presenteert de Molenstichting weer een nieuwe selectie van oude, vaak nog nauwelijks bekende, foto’s van de Weerter molens.

Het avonddraaien in kerstsfeer wordt dit jaar voor de 5e keer bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 georganiseerd. U bent welkom vanaf 18.30 tot 22.30 uur op zaterdag 17 december.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.