Herstelwerkzaamheden bij Nijverheid

Om

werk aan stuclaag

werk aan stuclaag

Omdat er tijdens de restauratie van molen De Nijverheid in 2010/2011 blijkbaar ondeugdelijk  of ongeschikt materiaal is verwerkt en toegepast, begonnen delen van de stuclaag in de invaart van de molen steeds meer op te zwellen, te schimmelen en los te laten. Die plekken en lagen stuc hebben we nu verwijderd en de ondergrond is gereinigd en vervolgens behandeld met een hechtlaag. Daarna wordt het stucwerk gerepareerd. Gebleken is dat het materiaal dat voor de stuclaag was gebruikt veel water opnemend klei bevatte waardoor de stuclaag steeds water opnam. Ook was er veel last van schimmelvorming. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.