Bloeiende bloemenpracht rond de molens

Bloemenpracht op de molenbergen

Bloemenpracht op de molenbergen

Molenstichting Weerterland heeft de afgelopen weken vele honderden biologische bloembollen voor krokussen, narcissen en andere kleurrijke vroege bloeiers in de molenbergen van de beide Sint Annamolen (Keent en Tungelroy) gepoot. Na de winter zullen de molenbergen er uitzien zoals op de foto links en dan zorgen voor veel blije bijen.
Dit is mede mogelijk gemaakt dank zij de steun van de gemeente Weert.

Na het voorjaar worden de molentuinen vervolgens ingezaaid met een bloemrijk bijen-, vlinders- en insectenvriendelijk zaadmengsel dat de hele zomer en herfst lang voor een uitbundige bloemenpracht op de molenbergen en in de molentuinen gaat zorgen.

Zo leveren ook wij als Molenstichting Weerterland steeds meer een actieve bijdrage aan een Groener Weert en aan een betere leefomgeving voor onze bijen. Want we willen dat onze Molenbergen blijven Zzzoemen. En we hebben nog wat mooie en uitdagende projecten en plannen in voorbereiding. We hopen daarover binnenkort meer te kunnen vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.