Hemelwaterafvoer bij twee molens

Hemelwaterafvoer voor twee van onze molens

Medewerkers van dakdekkersbedrijf Verkoelen uit Weert zijn begonnen met het plaatsen van een regengoot en -afvoer bij molen De Nijverheid in Stramproy. Het werk moet eind volgende week afgerond zijn.

Molen De Nijverheid heeft, net als de Sint Annamolen van Keent, last van het regenwater dat vanaf de kap op het molenlichaam valt. Daardoor zijn de muren van de molen bijna constant vochtig. Dat veroorzaakt ook binnen in de molen vochtproblemen.
Door het plaatsen van een hemelwaterafvoer hoopt men dit probleem op te lossen. Regen kan daardoor niet langer vanaf de kap op het stenen molenlichaam druppelen maar wordt door de goot opgevangen en netjes naar beneden afgevoerd. Het systeem wordt zodanig geplaatst dat de regengoot- en pijp vanaf de grond nauwelijks zichtbaar zullen zijn en het aanzicht van de molen niet zullen schaden.
Ook bij de Sint Annamolen van Keent zal dit systeem later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.