Past die poes wel door dat kattenluikje?

Past die poes wel door het kattenluikje?

Past die poes wel door het kattenluikje?

We kregen vanochtend de kinderen van de onderbouw van de Montessorischool Molenakker in Weert op bezoek op de Annamolen Keent. Zulke schoolbezoeken zijn telkens weer een feest.

Wij beleven als team van molenaars, molengidsen en verdere molenvrijwilligers altijd zelf ook veel plezier aan zulke bezoekjes van schoolklassen. Iedere kennismaking met een molen passen we altijd aan, aan de leeftijd van de groep jonge bezoekertjes.

Zelf laten doen en ontdekken door de kinderen is voor ons daarbij het vertrekpunt van iedere kennismaking met de molen. De kinderen van de Montessorischool Weert maakten vrijdag kennis met onze bijen (in de bijenkasten) zo mochten eens een knoop leggen bij de molenzeilen, het kruien van de molen (op de wind draaien) werd geprobeerd, een zak graan optillen met het luitouw lukte prima en in de invaart werd vooral onderzocht op een poes wel door het kattenluikje van de molen heel kan kruipen. Afgesloten werd het bezoekje met te bekijken of er al gasten in ons insectenhotel (bijenhotel) overwinteren.
Kortom een heerlijke ochtend met ruim 60 kids van de Montessorischool.

Een "statieportret' bij de molen.

Een “statieportret’ bij de molen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.