Raad Weert vraagt geld voor Sint Jan

Motie voor Sint Jan

Motie voor Sint Jan

Gaat het er nu na bijna 9 jaar van overleggen, wachten, teleurstellingen verwerken en weer opnieuw de draad oppakken, toch nog van komen?
Wordt er in 2017 een toiletvoorziening en keukenblokje voor de vrijwilligers (molenaars en molengidsen) en bezoekers aangelegd in het molenmagazijn bij de Sint Jansmolen in Stramproy? De politieke meerderheid lijkt er nu voor te zijn.

Een motie die B en W van Weert opdraagt om het benodigde bedrag voor deze voorziening uit te trekken, lijkt voldoende steun in de gemeenteraad van Weert te krijgen De motie wordt ingediend door de politieke partijen en groeperingen DUS, Juist495, Weert Lokaal, PvdA en CDA. En eerlijk verwachten we ook nog steun van VVD en SP. Een raadsbreed gesteunde motie zou het mooist zijn.

Onze vrijwillige molenaars en molengidsen hoeven in de loop van 2017 niet meer in het maisveld hun plas te doen en bezoekers van de molen hoeven we niet langer aan het café of de friture te verwijzen.
Met dank aan alle dames en heren politici die zich hiervoor de afgelopen weken sterk hebben gemaakt. Het vertrek van een van de vrijwillige molenaars en de sluiting van de Sint Jansmolen voor het publiek per 1 januari 2017 lijkt hiermee afgewend te zijn.

molenaar Ton bij Sint Jan.bmp

Blije gezichten bij de molenaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.