Mark Joosten geslaagd voor molenaarsexamen

 

 

Mark Joosten geslaagd

Mark Joosten geslaagd voor molenaaarsexamen

De wimpel kan uit op molen Sint Anna in Tungelroy. Vrijwillig molenaars Mark Joosten uit Tungelroy is geslaagd voor het examen vrijwillige molenaar. Het examen werd vrijdag 6 oktober afgenomen.

Mark wil na het behalen van het molenaars-examen zich verder gaan bekwamen in het daadwerkelijk op de wind malen op de molen. Daarvoor gaat hij regelmatig ervaring opdoen bij vakmolenaar Peter Stultiens op molen De Hoop in Swartbroek. Daarnaast is Mark voornemens om een aantal ochtenden of middagen in de maand ook op de Sint Annamolen in zijn dorp Tungelroy te gaan draaien. Deze molen wordt beheerd door Molenstichting Weerterland. Op de Sint Annamolen wordt Mark als huismolenaar actief naast Frank Oosterhuis die al enkele jaren op vaste dagen op de molen van Tungelroy draait.

Mark Joosten heeft de voorbije twee jaar les gekregen van instructeur Jac Nijs van molen De Nijverheid in Stramproy. Ook deed hij op de molen in Stramproy en op een aantal andere molens in de regio ervaring op in het bedienen van de windmolens. Hij volgde de opleiding via de afdeling Limburg van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Mensen die interesse hebben om ook de opleiding tot vrijwillige molenaar te gaan volgen kunnen contact opnemen met de Molenstichting Weerterland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.