Sint Annamolen in het donker

De Sint Annamolen 's avonds niet meer verlicht

De Sint Annamolen ‘s avonds niet meer verlicht

Wanneer u de komende tijd de Sint Annamolen Keent ‘s avonds in het donker ziet staan en geen verlichting ziet branden, is dat niet omdat het al Nacht van de Nacht is.
De LED verlichting die op de molenberg staat is op hol geslagen. Rood, blauw, groen, wit, aan, uit, flitslicht. Je wordt er helemaal gek van. En de buren al helemaal. Een discotheek zou trots zijn met zo’n lichtshow. Maar bij een molen is dit minder passend.

De LED verlichting heeft eigenlijk vanaf het begin (een cadeau van de gemeente voor de molen na afronding van de restauratie) nooit goed gewerkt. Dus vroegen we de gemeente Weert nu om het LED circus te vervangen door een eenvoudige installatie, zonder poespas. Maar wel werkend. Gewoon simpel wit strijklicht dat de molen aanschijnt.

De afdeling van de gemeente Weert die over het beheer en onderhoud van het gemeentelijk onroerend goed gaat, vindt nu dat het vervangen van deze verlichting alleen kan door extra te bezuinigen op het normale onderhoud van de molen. Een driedubbele klapsigaar uit eigen doos dus in het Jaar van de Limburgse Molens.
Daar zijn wij het niet mee eens en dan vinden wij molenonderhoud véél belangrijker dan een verlichte molen. Dus gaat het licht, voor onbepaalde tijd, uit bij de Sint Annamolen aan de Bocholterweg/Keenterstraat. Want u blijven trakteren op de lichtshow van nu is ook niet wat wij willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.