Gluren bij de Buren is erg populair

Gluren bij de buren op Antoniusmolen

Wat is er leuker dan eens over de schutting van de buren te kunnen gluren? Dat is immers een van de meest geliefde bezigheden van ons Nederlanders. Dat bleek ook maandagavond weer eens overduidelijk in Laar. Daar namen enkele honderden mensen deel aan het Gluren bij de Buren van De Aldenborgh.

Aan het begin van de avond werden de vele gasten verwelkomd in de kerk van Laar en aansluitend werd de mooi gerestaueerde Laarderschans bewonderd. Daarna trokken de deelnemers te voet en in enkele pendelbussen (een prima organisatie van de Aldenborgh samen met de Dorpsraad van Laar) langs de verschillende Laarder monumenten. Op iedere stopplaats was er ruim tijd voor een korte bezichtiging.
Uiteraard werd ook een bezoek aan de Sint Antoniusmolen gebracht. Hier kreeg iedereen van de eigenaren van de molen, Bas en Anke Verheul, uitleg over de stand van zaken met de grote opknapbeurt die de eigenaren momenteel aan deze molen doorvoeren. Iedereen zal begrijpen dat het speciaal voor particulieren een hele klus en ook een grote financiële uitdaging is om een monument, zeker een molen, voor eigen rekening te onderhouden. Laat staan op te knappen! Maar als het aan Anke en Bas ligt zullen de wieken van de Antoniusmolen eerdaags weer regelmatig draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.