Schooljeugd maakt kennis met molen

Schooljeugd komt op bezoek

Komende vrijdag wordt opnieuw een drukke dag voor Molenstichting Weerterland. In de ochtenduren krijgen we zo’n tachtig kinderen van de basisschool van Tungelroy op bezoek op de Sint Annamolen van Tungelroy.

Vrijdag is het voor de kinderen van de basisschool de laatste schooldag. In Tungelroy wordt dat gevierd met een gezellige en ook spannende vossenjacht door het dorp. De schoolkinderen komen tijdens die jacht in tien groepjes van acht kinderen ook terecht bij de Sint Annamolen. Daar worden de kinderen getrakteerd op een glas limonade en een lekkere koek. En de kinderen maken ook even kennis met deze molen die midden in het dorp en op korte afstand van de basisschool staat en waar ze normaal meestal alleen maar langslopen.

Bij deze activiteit werkt het oudercomite van de school nauw samen met de Molenstichting Weerterland.
Voor de Molenstichting zijn dit soort verzoeken altijd waard om positief aan mee te werken. De activiteit van het oudercomite sluit uitstekend aan bij de doelstelling van de molenstichting: de molens weer hun vertrouwde ontmoetingsplek midden in de dorpsgemeenschappen teruggeven. En wij willen graag ook zoveel mogelijk kinderen met de molens laten kennisnemen.
Alleen kinderen die weten wat een molens is, waarvoor een molen dient en wat er in een molen gebeurt, kunnen later misschien besluiten om vrijwillig molenaar of op een andere manier vrijwilliger voor de molens te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.