Nationale Molendag

Foto's: Joke Jongeling

Foto’s: Joke Jongeling

Nationale Molendag is in Weert zaterdag gevierd op zes molens die allemaal waren opengesteld en die, in een stevige bries, niet alleen voor de prins draaiden maar zelf, zoals in Tungelroy, maalden.

Nationale Molendag is bedoeld om een breed publiek met onze wind- en watermolens in contact te brengen. In de hoop zo meer mensen te interesseren voor dit onvervalst stukje vaderlandse geschiedenis en cultuur. Ook is Nationale Molendag een ideale mogelijkheid en bij uitstek geschikt om bezoekers kennis te laten maken met de vele mogelijkheden om op zinvolle wijze als vrijwilliger (molenaar, molengids, molenklusser of molenbestuurder) actief met het behoud en beheer van de molens bezig te zijn.

Zo konden bezoekers in Tungelroy molenaar Frank Oosterhuis bezig zien bij het malen van mais. En op molen De Nijverheid in Stramproy kon men een les voor de opleiding tot vrijwillige molenaar bijwonen. Ook de molens Sint Jan in Stramproy, Sint Anna in Keent en Wilhelmus Hubertus in Weert waren open net als molen De Hoop in Swartbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.