Molenmarathon: 24 uur draaien voor het goede doel

De werkgroep die de molenmarathon organiseert samen met de voorzitter en een ambassadrice van Stichting OntspanWater

De werkgroep die de molenmarathon organiseert samen met de voorzitter en een ambassadrice van Stichting OntspanWater

De vrijwillige molenaars, molengidsen en molenklussers van de Sint Annamolen van Keent van Molenstichting Weerterland hebben een evenement op stapel staan. Als vrijwilligers gaan ze 24 uur ononderbroken met de Sint Annamolen van Keent draaien. Met deze molenmarathon willen ze geld bijeenbrengen ten bate van Stichting OntspanWater.

De Molenmarathon Drejje van Drej wis Drej wordt gehouden op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 in Weert van zaterdag 25 juni 15:00 uur tot zondag 26 juni 15.00 uur. Het aantal omwentelingen dat tijdens deze 24 uur met de bovenas van de molen wordt gemaakt, wordt bijgehouden. Mensen die de actie voor de Stichting OntspanWater willen steunen, kunnen een bedrag per voltooide asomwenteling sponsoren. Dat kan al vanaf 1/10 eurocent. De opbrengst van deze molenmarathon komt volledig voor 100 % ten goede van de Stichting OntspanWater.

Vastleggen in volledig scherm 4-5-2016 205617.bmpHet doel van deze stichting is het in Weert realiseren en exploiteren van een (minimaal) 34°C bad voor ontspanning, therapie en verlichting. Mensen die aan spierziekten, reuma, MS of andere klachten lijden, hebben enorm veel baat bij een dergelijke accommodatie.  Voor info over Stichting OntspanWater kijk op: www.ontspanwater.nl

Aan het eind van het etmaal draaien, weten we hoeveel omwentelingen de molenas gemaakt heeft en wat uiteindelijk iemand die onze actie steunt, dus bijdraagt en hoeveel de actie in totaliteit voor Stichting OntspanWater oplevert”, vertelt Nuël van den Hurck, een van de molenaars van de Sint Annamolen. “Om een idee te geven waarover we het in 24 uur hebben. Bij een flinke stevige bries, windkracht 6 een etmaal lang, maakt de molen ongeveer 20.000 omwentelingen. Steunt u ons met 1/10 eurocent per omwenteling, dan praat je over 20 euro.”

Maar het is ook mogelijk de actie met een vooraf afgesproken vast bedrag (ongeacht het gemaakte aantal omwentelingen van de bovenas) of materieel te steunen door het schenken van een artikel, kunstwerk of dienst tbv de loterij of veiling. Daarnaast kunnen bezoekers ook tippen op de eindstand van de teller die de asomwentelingen registreert.

Tijdens de 24 uur dat de molenaars draaien is de molen van 15 tot 23 uur op zaterdag en op zondag van 8 tot 15 uur voor publiek geopend. In de molen treden artiesten op, er zijn rondleidingen en men kan een speciaal ‘Rondje rond de molen’ meemaken.

Bovendien wordt op zondag tegenover de molen een kofferbakverkoop en buurtmarkt gehouden.  Wie de voorbereidingen voor de molenmarathon wil volgen kan dit doen via de website https://molensinweert.com/molenmarathon/ of op Facebook https://www.facebook.com/MolenMarathon/

De organisatie is ook dringend op zoek naar vrijwilligers M/V en jong/oud die op zaterdag en/of zondag enkele uren mee willen helpen. Meld je aan !

Vastleggen in volledig scherm 6-5-2016 162104.bmp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.