Vrijwilligers zijn ons goud

Knutselende kinderen op 1 mei in de molen

Knutselende kinderen op 1 mei in de molen

Zondagmiddag 1 mei hielden we ook een knutsel, kleur en bakmiddag op de molen. Bovendien was de molen ook controlepost voor de deelnemers aan de Brabant/Limburg rit van de MG club. En de lekker draaiende molen trok de hele dag ook volop passerende fietsers en wandelaars die de gelegenheid aangrepen de molen eens te komen bekijken. Een drukke dag dus op de Sint Annamolen Keent. Een dag ook die zonder de inzet van een hechte groep vrijwilligers onmogelijk is. Vrijwilligers zijn dan ook het goud van de molenstichting.

Juweeltjes van oude mobiele technologie.

Juweeltjes van oude mobiele technologie.

Kinderen konden met hulp en assistentie van onze molengidsen Jan Croonen, Anki Post-Braam en Pierre van der Lans een kleurplaat van een molen inkleuren of een heuse molenbouwplaat in elkaar zetten. En samen met bakker Jo Roelofsen en echtgenote Marij konden ze lekkere koekjes bakken.

Marlies Deben en Marij Roelofsen zorgden ook nog voor de goede en hartelijk gastvrije ontvangst van de talrijke bezoekers en de vele MG rijders die in de molen op zoek moesten naar het antwoord op de controlevraag. De rallyrijders en toevallig passerende fietsers en wandelaars lieten zich daarbij de koffie of thee maar vooral de overheerlijke wafels van Jo Roelofsen uitstekend smaken.

Volop activiteiten dus vandaag op de molen van Keent terwijl de molenaars Gerie Fijen, Nuel van den Hurck en Frans Deben. samen met de molenaars in opleiding Marc Lamerikx en Leon Voermans alsmede Pierre Beenders als molengids de rondleidingen verzorgden.

Jacques Paulissen en Wiel Verheijen verzorgden de technische zaken en onze beide huisimkers Vincent en Anthony Sterring Schouten kwamen ook nog eens de bijenvolkeren op de molenberg verzorgen. Ook dat trok bekijks van heel wat bezoekers.

Dus al met al een prachtige gemeenschapsprestatie van een mooie groep vrijwilligers en een meer dan geslaagde molenzondag met totaal maar liefst 256 (!!) bezoekers !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.