Morgen gaan we handtekeningen aanbieden

Morgen gaan we handtekeningen aanbieden

De voorbije weken heeft Molenstichting Weerterland actie gevoerd om de gemeenteraad van Weert ervan te overtuigen dat verkoop van de molens Geen Goede Gedachte is. In de bezuinigingscatalogus van Weert was het voorstel de vier gemeentelijke molens van de hand te doen opgenomen. Dat zou jaarlijks een besparing op onderhoudskosten van 38.752 euro opleveren.

Molenstichting Weerterland heeft zich tegen dit plan verzet omdat wij vrezen dat molens in particuliere handen niet langer meer de functie voor de Weerter gemeenschap zullen hebben die de molenstichting voor ogen staat. Bovendien heeft de geschiedenis duidelijk bewezen dat monumenten als de molens zijn door particuliere nauwelijks te onderhouden zijn. Deze kosten kan niemand dragen. De beste garantie voor een goede staat van onderhoud voor de molens is te geven wanneer de molens openbaar eigendom blijven.

Veel mensen zijn het met onze stelling eens. Het verzoek om een handtekening tegen verkoop van de molens te plaatsen is door 619 mensen gehonoreerd. Bovendien hebben via de website www.weertdegekste.nl ook nog eens 670 mensen hun mening over de geplande verkoop van de Weerter molens gegeven. Daarvan sprak zich 62 procent uit TEGEN verkoop van de molens.

Dinsdagavond om 19.30 uur bieden we de handtekeningen aan de Weerter gemeenteraad aan. Dat zal gebeuren direct aan het begin van de vergadering waarin de gemeenteraad van Weert de voorjaarsnota moet vaststellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.