Activiteiten bij Molenstichting Weerterland

Uit hoeveel delen is deze molen opgebouwd?
Activiteiten bij Molenstichting Weerterland
Langzaam maar zeker beginnen we allemaal naar een paar weken welverdiende vakantie te verlangen. Ook bij de molenaars en de verdere vrijwilligers van Molenstichting Weerterland is dat niet anders. In juli en/of augustus ruilen velen van ons het Weerterland enkele weken voor een bestemming elders in Nederland of in het buitenland.
Dat betekent echter allerminst dat onze molens de komende weken voortdurend stil zullen staan. Integendeel zelfs. Want de komende, hopelijk zomerse, weken staan er de nodige activiteiten op de agenda. Laten we die kort eens de revue passeren.
Nadat de Annamolen van Keent woensdag 8 juni prominent in het parcours van de avondwandel4daagse van de AV Weert ligt, richt de aandacht zich op Tungelroy. Daar wordt op de Annamolen op zaterdag 18 juni om 19 uur het boek De Verdwenen watermolen van Tungelroy gepresenteerd. Op zondag 19 juni is de molen ‘s middags vanaf 14 uur open voor mensen die dit boek komen afhalen. Ook is er dan in de molen een tentoonstelling over deze verdwenen watermolen te bekijken en de molen zal, gepavoiseerd en wel, vanwege 100 jaar kermis Tungelroy draaien. Mits er voldoende wind staat.
Op vrijdag 1 juli is MS Weerterland weer met een stand present op de Braderie in de Weerter binnenstad. Ook dit jaar valt er bij de MSW een rondvlucht boven de Weerter molens en het Weerterland te winnen. Wat u moet doen om die vlucht van bijna een uur te winnen? Simpel: even raden uit hoeveel stukken de molen waarvan u hierboven een foto ziet, is samengesteld.  
Op donderdag 14 juli staan onze twee molens in Stramproy, De Nijverheid en de Sint Jansmolen, in the picture tijdens de grote Fiets4Daagse De Peel. Beide molens liggen langs de route van deze vierdaagse en De Nijverheid kan op 14 juli ook bezocht worden.

Twee dagen later, zaterdag 16 juli, start het vakantiepasproject. In de zomervakantie zullen verschillende molens speciaal voor de in eigen streek vakantie vierende schooljeugd geopend zijn.

Op 16 juli, 30 juli en 13 augustus is dat De Nijverheid, 27 juli en 3 augustus molen De Hoop in Swartbroek en 20 augustus de Annamolen van Keent. Bovendien  kan iedereen in de schoolvakantieweken ook een kijkje op de Sint Jansmolen in Stramproy komen nemen op de dagen dat de molen geopend is. En dat is wanneer de wieken draaien.
Kortom: van verveleing zal ook de komende maanden geen sprake zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.