Earth Day bij de molens

Klussers Wiel en Jac bij de bouw van het insectenhotel

Klussers Wiel en Jac bij de bouw van het insectenhotel

Internationaal is 22 april dit jaar Earth Day: een dag dat onze groene omgeving extra in de aandacht staat. In Nederland is deze Earth Day dit jaar gekoppeld aan de landelijke campagne BijenLint: het inzaaien van velden, braakliggende percelen en stroken langs wegen en velden met bijen- en vlindervriendelijke planten en bloemen. Ook Molenstichting Weerterland deed actief aan Earth Day en aan de campagne voor het BijenLint mee.

_D205707Bij het dierenweitje naast molen De Nijverheid aan de Sint Jozefstraat in Stramproy werd een mooi en groot insectenhotel geplaatst dat door de vrijwillige klussers van de molenstichting de voorbije weken is gebouwd. Bovendien is een plaats in de buurtmolentuin aan de zijde van de Veldstraat ingericht waar op korte termijn twee bijenkasten geplaatst worden.

Zaterdagmorgen zal er bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert bovendien een zaai-actie plaatsvinden als onderdeel van het BijenLint. Een deel van de vroegere boomgaard die de molenstichting de komende tijd gaat reconstrueren werd voor dit jaar ingezaaid met een bijenvriendelijke aanplant die deze zomer voor een kleurrijke maar vooral voor de bijen- en vlinders ook smakelijke omgeving zal zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.