Mark Joosten slaagt voor proefexamen

Mark Joosten

Mark Joosten

Molenaar in opleiding Mark Joosten uit Tungelroy heeft zaterdag een belangrijke stap gezet naar het examen vrijwillige molenaar. Hij is glansvol geslaagd voor het proefexamen dat de molenaars in opleiding moeten afleggen vooraleer ze voor het landelijke molenaars-examen aangemeld kunnen worden. Bij het proefexamen wordt de vakkennis en de praktische kennis van de molenaar in opleiding kritisch aan de examennormen getest door een examencommissie die is samengesteld uit een aantal regionale molenaars en instructeurs. Het proefexamen werd afgenomen op molen De Hoop in Swartbroek. Komend najaar kan Mark Joosten nu opgaan voor het landelijke examen. Mark volgt zijn opleiding tot vrijwillige molenaar bij Jac Nijs in Stramproy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.