Zoektocht naar nieuwe voorzitter en bestuursleden


Waarnemend voorzitter bij MS Weerterland

 

Oprichter, voorzitter en motor van Molenstichting Weerterland Frits Weerts (71), heeft besloten het voorzitterschap en bestuurslidmaatschap van Molenstichting Weerterland neer te leggen. Weerts was mede-initiatiefnemer tot de molenstichting en vanaf de oprichting van de Molenstichting Weerterland in 2004/2005 steeds bestuurlijk als voorzitter en vicevoorzitter nauw bij de Molenstichting betrokken.

Nu de vier gemeentelijke molens zijn gerestaureerd, vindt Weerts het wenselijk dat nieuwe bestuursleden belangen van de Weerter molens gaan behartigen en de verdere ontwikkeling van de molens als toeristisch waardevolle monumenten voor midden Limburg ter hand gaan nemen. Ook hoopt Weerts graag dat initiatieven tot een grotere samenwerking binnen de molenwereld van midden-Limburg samen met Brabant en de Belgische en Duitse grensregio’s van de grond komen. “Dat is een kar die ik op mijn leeftijd echter niet meer kan trekken”, aldus Weerts. Wel wil hij als vrijwilliger bij de Weerter molens betrokken blijven. 

In goed overleg is deze week in het bestuur van Molenstichting Weerterland besloten dat bestuurslid Vincent van den Berg (62) voorlopig als waarnemend voorzitter van de MS Weerterland zal optreden.
De waarnemend voorzitter wil zich vooral richten op het versterken van de organisatie van de molenstichting en het verjongen van het bestuur van MS Weerterland. Daarnaast gaat hij actief op zoek naar een nieuwe voorzitter die na een inwerkperiode de fakkel over kan nemen. Ook zoekt de Molenstichting Weerterland een bestuurssecretaris en enkele nieuwe bestuursleden.
“Nu onze belangrijkste eerste doelstellingen, restauratie van de vier molens en het weer op de kaart zetten van het Weerterland als molenrijke regio, gehaald zijn, moeten we als molenstichting nadrukkelijk naar de toekomst kijken. We moeten nu gaan borgen en verder uitbouwen wat de afgelopen vijf jaar door de MS Weerterland samen met de vrijwillige molenaars, de andere vrijwilligers en de gemeente Weert bereikt is. Dat betekent dat er een gedeeltelijk nieuw bestuur moet komen dat in staat is om met jeugdig elan en enthousiasme voor een reeks van jaren de belangen van de Weerter molens te behartigen. Deze overgang naar een nieuwe generatie hoop ik binnen één tot maximaal twee jaar door te kunnen voeren”, aldus Van den Berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.