Aandacht voor onze bijen

De bijenvolken werden vanmiddag vertroeteld

De bijenvolken werden vanmiddag vertroeteld

We hebben vanmiddag een groep van zo’n twintig leden van de LKV met hun partners uit Nederweert op visite gehad op de Sint Annamolen.  Naast een korte introductie over de Molenstichting Weerterland was er vooral belangstelling voor ons bijenproject Onze Molenberg Zzzoemt.
Imkers Vincent Sterring Schouten van Almkerk en Anthony Sterring Schouten Van Almkerk Traugott vertelden over het houden van bijen en het belang van de bijen voor ons mensen en lieten zien hoe de bijenvolken die in de tuin bij de molen staan, vertroeteld worden.

Kortom: weer een groep mensen overtuigd van het belang van biodiversiteit en het houden van de bijen.

Molenstichting Weerterland ziet ze vliegen

Tijdens Weerter Braderie op 1 juli

Molenstichting Weerterland ziet ze vliegen

Molenstichting Weerterland ziet ze vliegen tijdens de jaarlijkse Braderie in de Weerter binnenstad. Iedere bezoeker aan deze Weerter zomermarkt mag bij de stand van Molenstichting Weerterland aan de Meikoel een poging komen wagen om datzelfde gevoel te krijgen. Want bij de molenstichting maakt u tijdens de braderie kans op het winnen van een rondvlucht boven Weert en de Weerter molens.
Deze grote braderie wordt op vrijdag 1 juli van 11.00 tot 19.00 uur gehouden.  

U kunt op twee manieren een kans op het winnen van een mooie rondvlucht van bijna een uur boven Weert en de Weerter kerkdorpen maken. Daarvoor moet u simpelweg raden uit hoeveel onderdelen de grote modelmolen die de molenstichting tijdens de braderie op de Meikoel tentoonstelt, is opgebouwd. Vindt u dat te ingewikkeld dan mag u ook proberen te raden hoe groot het zeil van de wiek van een van de molens is dat in de kraam van de molenstichting wordt getoond.

Bovendien verloot de molenstichting een derde rondvlucht boven Weert onder de mensen die tijdens de braderie zich aanmelden als Vriend van de Weerter molens. Tijdens de braderie probeert de molenstichting  die vier Weerter windmolens beheert en ervoor zorgt dat deze molens regelmatig draaien en te bezoeken zijn, ook mensen te interesseren om Vriend van de Weerter molens te worden. Molenvriend worden kan al vanaf één euro per maand. De totale opbrengst van de vriendendiensten besteedt de molenstichting aan het daadwerkelijk zo vaak mogelijk laten draaien van de molens in Keent, Tungelroy en Stramproy.
Daarnaast is de molenstichting steeds ook op zoek naar mensen die wat vrije tijd willen investeren in het behoud van de Weerter molens. Dat kan op verschillende manieren als vrijwilliger. De molenstichting zoekt bv mensen die als klusser af en toe mee willen helpen bij het regelmatige kleinere onderhoud aan de molens.  Maar ook mensen die wat meer voor de molens willen betekenen en die als gastheer of gastvrouw bezoekers op de molens willen rondleiden, zijn van harte welkom. Bij de kraam van de molenstichting tijdens de Braderie zal men u graag hierover informeren.