Theeschenkerij in molen

In het Gelderse Vaassen is een plan ontwikkeld om in een niet meer gebruikte molen een luxe theeschenkerij onder te brengen. Mensen moeten er straks van luxe theesoorten kunnen genieten terwijl ze naar het historische binnenwerk van de molen kijken. Daarvoor wil deze gemeente de stellingmolen zelfs 5 meter verhogen. Niet dat we in Weert molens moeten gaan verhogen. Maar het idee om eens serieus naar nieuwe, alternatieve bestemmingen voor molens te zoeken, verdient zeker aandacht.
Weert heeft ook een aantal molens waarvoor een nieuwe bestemming een reuze aanwinst zou zijn. Zo kan een monument ook nog een nieuw gebruik krijgen.

Zoeken naar nieuwe Vrienden

In de eerste weken van het nieuwe jaar zijn de bestuursleden van de Molenstichting Weerterland actief op zoek gegaan naar nieuwe Vrienden van de Weerter molens. Ieder bestuurslid benadert een aantal potenti?le molenvrienden en nodigt hen uit om daadwerkelijk Vriend van de Weerter Molens te worden. Bovendien worden de komende weken ook een aantal bedrijven benaderd met het verzoek de Molenstichting of projecten van de Molenstichting financieel te steunen. De steun van Molenvrienden en van bedrijven is voor de Molenstichting onontbeerlijk om enkele plannen te kunnen realiseren. De eerste resultaten van de actie zijn hoopgevend maar er mogen en moeten nog heel veel Vrienden volgen.