Nieuwsbrief voor de vakantieweken

Vandaag is onze nieuwe Nieuwsbrief naar onze Molenvrienden, vrijwilligers, mediarelaties en naar iedereen die zich op de MolenNieuwsbrief van Molenstichting Weerterland heeft geabonneerd, toegestuurd.

Vastleggen in volledig scherm 5-11-2025

In de Nieuwsbrief aandacht voor enkele actuele ontwikkelingen binnen de molenstichting en de molenwereld. Ook stellen we een nieuwe molenaar aan de lezers voor. Bovendien is de activiteitenagenda voor augustus en de eerste weken van september in de nieuwsbrief opgenomen. Zoals gebruikelijk hoort een leuke kleurplaats voor de kinderen ook bij de Nieuwsbrief.

Wilt u de Nieuwsbrief lezen of zich ook op automatische toezending via email (pdf-file) abonneren, kijk dan even op Naar de Nieuwsbrief . Daar kunt u zich ook online abonneren.

Een belangrijke brief

Een belangrijke brief

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag viel hij op de deurmat. De brief waarin het Weerter college van Burgemeester en wethouders officieel aan de Molenstichting Weerterland meedelen dat verkoop van de 4 gemeentelijke molens van de baan is.
Een brief aan de Stichting die niet zomaar in het archief mag verdwijnen maar die het waard is om in te lijsten!

In de brief deelt het Weerter stadsbestuur niet enkel mee dat een eventuele verkoop van de molens niet meer aan de orde is. Ook wordt terecht geconstateerd dat de molens in Weert zich in een groeiend draagvlak mogen verheugen. En dat dit mede een direct gevolg is van de ontplooide activiteiten en de inzet van alle vrijwilligers die bij de Molenstichting Weerterland betrokken zijn.

Wij zijn dan ook erg verheugd vooral met de afsluitende zin: Graag blijven wij met uw stichting en de Molenstichting Limburg samenwerken in het belang van de molens. Een samenwerking waarvoor wij als Molenstichting Weerterland voor de volle honderd procent open staan.