Fiets4daagse De Peel vanuit Weert

Fiets4Daagse De Peel langs molens

Deelnemers aan deze vierdaagse kunnen starten in de Brabantse gemeenten Deurne, Meijel, Stiphout en vanuit het Limburgse Weert. Iedere dag kunnen de deelnemers kiezen voor een andere route en als ze dat willen een andere startplaats. In Weert kan men, afhankelijk van de afstand die gereden wordt, iedere dag tussen 10 en 13 uur vertrekken vanaf het sportpark Drakesteyn, Beatrixlaan, in de Weerter stadswijk Moesel.

Voor het eerst is dit jaar op de donderdag vanuit de startlokatie Weert van deze fietsvierdaagse een route uitgestippeld die langs enkele van de molens van MS Weerterland voert. In overleg met de organisatie van de vierdaagse zorgt de Weerter molenstichting ervoor dat de molens tijdens het passeren van de fietsers (indien er voldoende wind staat) zullen draaien. Ook kunnen deelnemers aan de vierdaagse die daar interesse in hebben ook een kort stop bij de molen inlassen en de molen bezichtigen.

Molenstichting Weerterland richt bij molen De Nijverheid een speciale stand in waar twee speciaal uitgestippelde molenfietsroutes te koop zijn en waar iedereen ook informatie over het Weerterland als molenland kan krijgen.