Komende activiteiten

 

Door het jaar heen zijn er veel verschillende activiteiten op onze molens naast de ‘normale’ openstelling van onze molens op woensdagen, zaterdagen en zondagen. Molenstichting Weerterland organiseert zelf regelmatig speciale molenactiviteiten op één, enkele of alle molens in Weert maar we doen ook mee aan regionale en landelijke molenactiviteiten en evenementen zoals Nationale Molendagen, Open Monumentendagen of Limburgse Molendagen. En regelmatig haken we ook actief in op activiteiten van andere organisaties en instellingen en stellen we onze molen open voor bv een asperges-fietstocht, een wandelavondvierdaagse, een toertocht of voor bv de jaarlijkse Landdag in Altweerterheide of een Kempen~Broek dag.

Op deze pagina geven we wat extra uitleg over dit soort speciale molendagen en verklappen we welke extra activiteiten er te doen zijn.

Molenzondagmiddagen 2017

In het ‘molenseizoen’ is iedere 1e zondagmiddag van de maand (in juli en september de 2e zondag van de maand) molen Sint Anna aan de Keenterstraat in Weert geopend van 13.00 tot 17 uur.

In 2017 is dat in de maanden april t/m oktober.  De eerste Molenzondagmiddag van 2017 is dus op zondag 2 april op de Sint Annamolen van Keent.,  

Deze molenzondagmiddagen zijn bedoeld om bezoekers de gelegenheid te geven met een draaiende en bij voldoende wind malende monumentale windmolen kennis te maken. Er zijn rondleidingen in de molen en er wordt uitleg over de molen gegeven.

Bovendien worden er op diverse Molenzondagmiddagen speciale activiteiten georganiseerd. Zo is er op de eerste zondag van april een speciale dag voor de jeugd met knutselen, kleuren, wafels en koekjes bakken, bouwdozen maken en de molenaars helpen. Kortom een leuke dag voor de kinderen en ouderen.

1e zondag van oktober